Mon compte
+33 (0)2 51 20 41 94 Service réservations du lundi au vendredi 9h-13h et 14h-18h

CAMP'ATLANTIQUE

12 campings 3, 4 et 5 étoiles et un village vacances implantés dans des lieux touristiques d'exception : la Loire-Atlantique, la Vendée, l'Ile de Ré, l'Ile d'Oléron, la Dordogne, les Landes, le Roussillon et l'Île-de-France. Animations et services garantis d'avril à septembre*.

Ile de Ré

Natuur

U zult gecharmeerd zijn van dit eiland met zijn natuurlijke en ongerepte natuur. Ontdek tussen de hemel en de oceaan de grote oppervlakten met fijn zand, de kleine atypische kreekjes en de zoutpannen, die van dit eiland een toeristische trekpleister maken. Of u het eiland nu wandelend of fietsend ontdekt; laat u verrassen door de afgezonderde natuurgebieden, de bossen met zeepijnbomen en de stokrozen die garant staan voor een waaier aan kleuren en een uniek spektakel. Ontdek de kleine pittoreske havens, de oesterkwekerijen en de wijngaarden, en bewonder de beroemde lage huisjes met groene of grijze luiken. Zin om er even helemaal tussenuit te gaan en een onvergetelijke plek te ontdekken? Dan is Ile de Ré uw bestemming!
 

Vrije tijd

Kom naar dit eiland en ga terug in de tijd. De indrukwekkende vestingwerken van Vauban in Saint-Martin-de-Ré, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, onthullen u hun geheimen. Slenter door het fort De La Prée in La Flotte, een uniek deel van het Franse militair erfgoed. Bent u een natuurliefhebber? Bezoek dan eens La Maison de la Dune in Portes-en-Ré, de Walvisvuurtoren in Saint-Clément of het zoutpannenmuseum in Loix, waar exposities en wandelingen onder begeleiding van een gids jong en oud zullen bekoren. Met zo’n 100 km aan fietspaden kunt u zich te buiten gaan aan skeeleren, hardlopen en fietsen. Ile de Ré is een paradijs voor watersporten, zwemmen en landsporten. Een bijzondere vakantie gegarandeerd!
 

Gastronomie

Een prachtig gebied, hoogwaardige producten en een bewonderenswaardige savoir-faire; maak van uw verblijf gebruik om te genieten van een uitzonderlijke gastronomie en van de lokale producten op de markt. Het proeven van verse zeevruchten en vis zijn uiteraard een must, net als de traditioneel gekweekte oesters. Met de uitzonderlijke ‘or blanc’ die geoogst wordt op 460 hectare wordt de beroemde aardappel van Ile de Ré aangemaakt. Deze wijn, die bekend staat om zijn zoete smaak, is bekroond met de kwaliteitscontrole Appellation d’Origine Contrôlée. Naast de aperitieven of tafelwijnen zijn ook de rosé en de pineau belangrijke producten van dit eiland om tijdens uw vakantie van te genieten. Uiteraard met mate.