Mon compte
+33 (0)2 51 20 41 94 Service réservations du lundi au vendredi 9h-13h et 14h-18h

CAMP'ATLANTIQUE

12 campings 3, 4 et 5 étoiles et un village vacances implantés dans des lieux touristiques d'exception : la Loire-Atlantique, la Vendée, l'Ile de Ré, l'Ile d'Oléron, la Dordogne, les Landes, le Roussillon et l'Île-de-France. Animations et services garantis d'avril à septembre*.

Landes

Natuur

In Landes kunt u genieten van diverse en gevarieerde panorama’s: lange stranden langs de Atlantische oceaan, oneindige bossen met dennenbomen, meren, heuvels met wijngaarden, en parken en tuinen met prachtige bloemen; een unieke en natuurlijke wereld. Voor de liefhebbers van het maken van tochtjes kunt u te voet, met de fiets of te paard de Groene Paden van Marsan en Armagnac of die van Landes de Roquefort volgen. Water is het toneel van vele activiteiten: surf op de golven, vis in de zee of in een van de grote meren in het Noorden van het departement en eindig met een boottocht op de Courant d’Huchet met zijn indrukwekkende flora en fauna. Unieke natuurlijke landschappen te over in de prachtige regio Landes.

 

Vrije tijd

Aangezien deze regio dichtbij Baskenland ligt, kent dit gebied veel folklore en gezelligheid. Neem de auto en zak af tot Hendaye. Na een stop aan de grens keert u terug via de kust en komt u langs Saint-Jean-de-Luz, Biarritz en Bayonne. Verdwaal in de kleine straatjes en flaneer in de werkplaatsen: u vindt er espadrilles, baretten, vleeswaren, chocolade, kaas, enz. Misschien brengt u liever een bezoek aan Saint-Jean-Pied-de-Port en Espelette in het binnenland. De vakwerkhuizen gedecoreerd met de beroemde pepers maken ongetwijfeld indruk. In de zomer viert de hele bevolking feest tijdens de onmiskenbare feria’s.

 

Gastronomie

Wat is er fijner dan samen te genieten van een heerlijk lokaal gerecht? De degustatie begint met een bord tapas: asperges, mais, pijnboompitten, Bayonneham, ganzenlever en een typische garbure uit Landes: een soep met diverse groenten. Op het menu staat vervolgens eendenfilet, scharrelkip of rundvlees uit Chalosse, geserveerd met een Tursanwijn met een heerlijk vleugje zoethout. Kies als dessert voor kiwi die verbouwd is aan de rand van de Adour. De echte lekkerbekken hebben de keuze uit een pastis of een tourtière: stevige gebakjes die geheel volgens de traditie van Landes gemaakt zijn. Eindig met een goed glas Armagnac, met mate uiteraard.