Mon compte
+33 (0)2 51 20 41 94 Service réservations du lundi au vendredi 9h-13h et 14h-18h

CAMP'ATLANTIQUE

12 campings 3, 4 et 5 étoiles et un village vacances implantés dans des lieux touristiques d'exception : la Loire-Atlantique, la Vendée, l'Ile de Ré, l'Ile d'Oléron, la Dordogne, les Landes, le Roussillon et l'Île-de-France. Animations et services garantis d'avril à septembre*.

Ile d'Oléron

Natuur

Tussen de Chassiron-vuurtoren in het noorden en de Pointe de Maumusson in het zuiden wacht meer dan 100 km aan ongerepte kuststroken en onmetelijke fijnezandstranden u op. De vier gemeenten van het eiland zijn alle vier bekroond met het ecolabel Pavillon Bleu. Waag u eens in de zoutpannen en ontdek verrassende landschappen vol contrasten. Meer dan 250 vogelsoorten maken deel uit van de buitengewone flora en ongerepte fauna. Maak te voet of per fiets een tochtje in de drie grote boslandschappen van 2900 hectare groot, waar duinlandschappen, dennenbomen en steeneiken elkaar afwisselen in een indrukwekkende natuur. Geef uw ogen goed de kost en geniet van de oesterhutten en wijngaarden die de prachtige kleuren van het eiland met trots nog meer verfraaien.

Vrije tijd

Liefhebbers van geschiedenis komen op Ile d’Oléron niets tekort! Er zijn op Ile d’Oléron vele monumenten, kerken en lokale architectuur te bewonderen, zoals de citadel van het kasteel van Oléron of de Chassiron-vuurtoren. Kom aan land en ontdek ook Fort Boyard, bekend door het televisieprogramma met dezelfde naam. Bezoek tussen de zee en de prachtige natuur de vogelmoeraslanden, Port des Salines of de oesterlocatie Fort Royer. Watersportliefhebbers kunnen hier naar hartenlust bodyboarden, windsurfen of kitesurfen, terwijl golfers en ruiters op het land aan hun trekken komen. Dankzij 130 km aan fietspaden is Ile d’Oléron tevens een paradijs voor wandelaars en fietsers.

Gastronomie

Vissen en zeevruchten zijn de schatten van dit gebied en de pronkstukken van de gastronomische kwaliteit van het departement Charente-Maritime. De ‘Marennes-Oléron-oester’ is trouwens de enige Franse oester met het kwaliteitslabel Label Rouge. Pineau, wijn en cognac gaan perfect samen met de verschillende gerechten, voor de grootste vreugde van de fijnproevers. De Bouchot-mosselen, de grootste variëteit op het eiland, worden bereid in een gerecht met de naam Églade of eventueel in witte wijn, in Roquefort, enz. Gastronomen zullen weg zijn van alles wat Ile d’Oléron te bieden heeft. Profiteer van de lokale markt om uw tassen te vullen met deze heerlijke producten en deel ze met uw naasten.