Mon compte
+33 (0)2 51 20 41 94 Service réservations du lundi au vendredi 9h-13h et 14h-18h

CAMP'ATLANTIQUE

12 campings 3, 4 et 5 étoiles et un village vacances implantés dans des lieux touristiques d'exception : la Loire-Atlantique, la Vendée, l'Ile de Ré, l'Ile d'Oléron, la Dordogne, les Landes, le Roussillon et l'Île-de-France. Animations et services garantis d'avril à septembre*.

Saint-Hilaire-de-Riez in de Vendée

Saint-Hilaire-de-Riez midden in de Vendée

Gelegen tussen Saint-Jean-de-Monts en Saint-Gilles-Croix-de-Vie biedt Saint-Hilaire-de-Riez zijn vakantiegangers een uitzonderlijke ligging.

Het vakantiedorp Le Petit Bec ligt op slechts enkele kilometers van Saint-Jean-de-Monts. Dankzij deze strategische ligging kunt u genieten van alle wandelingen en dagexcursies die de Vendée te bieden heeft. Laat u verleiden door dit departement met veel zonuren en waar land en zee overlopen van bezienswaardigheden.

Naast het feit dat vakantiedorp Le Petit Bec geniet van een directe toegang tot het strand, ligt het te midden van veel diverse en gevarieerde activiteiten. Zo kunt u bijvoorbeeld een balletje slaan op de midgetgolfbaan bij de uitgang van het dorp. Dicht bij de ingang van het dorp bevindt zich het zwemparadijs Atlantic Toboggan, waar u zich opperbest zult vermaken. Iedereen heeft het naar zijn zin op deze plek waar het hele gezin nieuwe sensaties beleeft dankzij de vele soorten glijbanen.

Bij quadclub Littoral Quad krijgt u de mogelijkheid om de regio met andere ogen te bekijken. Het is tenslotte aan boord van een quad dat u heerlijk kunt slingeren over de verschillende routes. Een bijzondere belevenis!

Ook worden er in Saint-Hilaire-de-Riez het hele jaar lang markten georganiseerd voor het grootste plezier van jong en oud.

Op ongeveer veertig kilometer richting het noorden kunt u een heerlijke tijd doorbrengen op het pittoreske eiland Ile de Noirmoutier. Saint-Jean-de-Monts is een gezellige badplaats waar vele activiteiten worden georganiseerd die gericht zijn op de oceaan, maar ook op het moerasland van de Vendée. Zo kunt u dit moerasland bekijken vanaf een jol of een kano om te genieten van de kalmerende rust van dit ongerepte landschap en de vele vogelsoorten te observeren.

Tegenover Saint-Hilaire-de-Riez bevindt zich het eiland Ile d’Yeu. Dit ongerepte en authentieke eiland telt vele paden in de buurt van paradijselijke kreken met kristalhelder water. Vanaf Fromentine of Saint-Gilles-Croix-de-Vie is het eiland bereikbaar op slechts één uur met de boot. Dankzij de uurregelingen van de boten tijdens de vakanties kunt u ’s ochtends heen en ’s avonds terug varen. Laat u betoveren door de gezellige sfeer!

Op vijftien kilometer ten zuiden van Saint-Hilaire-de-Riez ligt Saint-Gilles-Croix-de-Vie, een charmante badplaats die bekend staat om zijn sardienvangst. Dit dorp heeft de charme en authenticiteit van een vissersdorp weten te behouden en tegelijkertijd toeristische activiteiten ontwikkeld. De jachthaven midden in het centrum staat garant voor een gezellige sfeer.

Op ongeveer veertig kilometer ten zuiden van vakantiedorp Le Petit Bec ligt Les Sables d’Olonne. Een waar paradijs voor zeilliefhebbers waar tevens vele andere activiteiten worden georganiseerd. Zo telt de badplaats met name 2 casino’s. De boulevard biedt ideale wandelingsmogelijkheden voor het hele gezin langs het fijnezandstrand. Elke vier jaar leeft en deint het stadje mee op het ritme van de Vendée Globe, de bekende zeilwedstrijd rond de wereld, van waaruit de wedstrijd vertrekt en terug aankomt.

 

Op een steenworp afstand van Noirmoutier

Het charmante eiland Noirmoutier is bereikbaar via de weg (via de brug die het eiland verbindt met Fromentine en via de Passage du Gois die alleen overgestoken kan worden bij laagtij) en ligt op slechts veertig kilometer van Saint-Hilaire-de-Riez. U kunt een heerlijke fietstocht maken langs de zoutpannen of bij laagtij strandvissen aan de Passage du Gois! Kom ook het kasteel, vlindereiland, het aquarium, Océan’île, het zwemparadijs of het bijzondere Labyrint’île bezoeken, een gigantisch labyrint midden in een maïsveld!

 

Le Puy du Fou

Attractiepark Puy du Fou is in 2012 verkozen tot beste park ter wereld en bevindt zich slechts op anderhalf uur rijden. Van april t/m september kunt u de Franse geschiedenis van diverse tijdperken herbeleven aan de hand van prachtige spektakels en avonturen voor het hele gezin! Mis ook Cinéscénie® niet, het grootste avondspektakel op de hele wereld, dat u uitnodigt voor een onvergetelijk moment onder de sterren! www.puydufou.com